Το Marousi Orthopaedic Center ιδρύθηκε το 2013 από την Αλεξάνδρα Κουκούτση ως ιατρείο και σήμερα συνεργάζεται με καταξιωμένους γιατρούς, φυσικοθεραπευτές και γυμναστές ώστε να μπορεί να προσφέρει ένα σύνολο υπηρεσιών αρίστης ποιότητας.

Η Αλεξάνδρα Κουκούτση είναι Ορθοπαιδικός ΧειρουργόςΤραυματιολόγος.

Επαγγελματική Πορεία

Ορθοπαιδικός Χειρουργός (Ιδιωτικό Ιατρείο)

Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής (Μεταπτυχιακό “Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας”, Ιατρική Σχολή)

Μέλος της Ιατρικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ορειβασίας & Αναρρίχησης (UIAA, MEDCOM)

Εξωτερική Συνεργάτης (Μητροπολιτικό Θεραπευτήριο, “Metropolitan”)

Ιατρός Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε (Αγώνες)

Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών (Κινητές Μονάδες, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Σχολή Προπονητών Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε, Ιδιώτες & Αθλητές)

Counseling Υψομέτρου (Ορειβατικές Αποστολές)

Τριμηνιαία Εκπαίδευση Αγροτικής Υπηρεσίας (Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς)

Αγροτική Υπηρεσία (Κέντρο Υγείας Διστόμου)

Ειδικότητα στη Γενική Χειρουργική (Γενικό Νοσοκομείο Βούλας «Ασκληπιείο»)

Ειδικότητα στην Ορθοπεδική (Πανεπιστήμιο Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΚΑΤ»)

Δίπλωμα (UK) Ιατρικής Υψομέτρου (UIAA, IKAR & ISMM)

Εκπαίδευση

2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας (1991, «Άριστα»)

Πτυχίο Ιατρικής (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 1999, «Λίαν Καλώς»)

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας” (Ιατρική Σχολή, 2011, «Άριστα»)

Proficiency Αγγλικών (Πανεπιστήμιο του Cambridge Class, 2002, «Β»)

Πιστοποίηση Γαλλικών (Επίπεδο Α1)

Δίπλωμα Ιατρικής Υψομέτρου (UK / UIAA / ICAR / ISMM, 2010)

Πιστοποίηση Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών (Emergency First Response “EFR”)

Advanced Trauma Life Support (Αμερικανικό Κολλέγιο Χειρουργών, “ATLS”)

Αθλητικό Βιογραφικό

Διεθνής Μαραθώνιος Αθηνών (2003)

Διεθνής Μαραθώνιος Αθηνών (2004)

Συμμετοχή σε Αποστολή Αναρρίχησης (Άλπεις)

Συμμετοχή σε Αποστολή Αναρρίχησης (Ιμαλάια)

Συμμετοχή σε Αποστολή Αναρρίχησης (Κιλιμάντζαρο)

Σχολή Ορειβασίας (Ελληνική Ομοσπονδίας Ορειβασίας & Αναρρίχησης)

Σχολή Αναρρίχησης (Ελληνική Ομοσπονδίας Ορειβασίας & Αναρρίχησης)

Η ιδέα του site είναι να μοιραστούμε κάποια ορθοπαιδικά ζητήματα τα οποία απασχολούν τους περισσότερους από εμάς είτε αθλούμαστε είτε όχι, ανεξαρτήτου ηλικίας και ιστορικού.

Ως απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών είχα την ευκαιρία να περάσω από πολλά νοσοκομεία της Αθήνας αλλά τη μεγαλύτερη προσοχή μου έχει ένα το Γενικό Νοσοκομείο Ατυχημάτων ΚΑΤ και η ορθοπαιδική του και τραυματιολογική του υπόσταση. Σε όλα τα φοιτητικά χρόνια μου αλλά και αυτά της ειδικότητας η κλίση μου προς το επείγον και την Ιατρική πράξη με ώθησαν προς την ειδικότητα της Ορθοπαιδικής την οποία είχα την τύχη πέραν και άλλων μεγάλων νοσοκομείων να ολοκληρώσω στην Πανεπιστημιακή Κλινική του ΚΑΤ.

Εξάλλου η αγάπη μου για τον αθλητισμό και τη φύση από μικρή ηλικία με ώθησε παράλληλα με την Ιατρική σχολή στον ιδιαίτερο χώρο του τρεξίματος και αθλημάτων όπως η ορειβασία και η αναρρίχηση. Το πάντρεμα της επιστήμης με το βουνό με οδήγησε σε ένα από τα πλέον καταξιωμένα συστήματα εκπαίδευσης στον χώρο της Ιατρικής βουνού στο εξωτερικό. Έκτοτε η δράση μου στην Ιατρική Υψομέτρου ανεγάγη σε προσωπικές μελέτες υποξίας, ιατρική κάλυψη αποστολών υψηλών βουνών και συμμετοχή και διοργάνωση συνεδρείων στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα εμβάθυνα ακόμη περισσότερο στην επείγουσα Ιατρική, στην Ιατρική μαζικών καταστροφών, στην Τροπική Ιατρική και στη διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων μέσω ενός από τα πλέον εξειδικευμένα και καταξιωμένα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών “Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας”. Στο τελευταίο έχω την τιμή πια να διδάσκω το αντικείμενο της Ιατρικής Υψομέτρου ως εξειδικευμένη εκπαιδευτική ενότητα.

Η αξία της κίνησης, της άθλησης και ενός πιο φυσικού τρόπου ζωής με οδήγησαν τόσο στην εφαρμογή ως επί το πλείστον συντηρητικής αντιμετώπισης του ασθενούς με πολύ καλό ιστορικό, εκτίμηση των ιδιαίτερων δυνατοτήτων και αιτημάτων του ασθενούς, αξιολόγηση των ιδιαίτερων συνθηκών καθημερινής ζωής και εργασίας. Απόλυτο μέλημα παραμένει ο τρόπος που το άτομο ορθοστατεί και κινείται. Στα πλαίσια μιας πιο ολιστικής αντιμετώπισης του ασθενούς η εφαρμογή εναλλακτικών μεθόδων βρήκε χώρο στο ιατρείο με την εφαρμογή εκτός των άλλων και της πανάρχαιας μεθόδου του βελονισμού, η οποία έμενε να εκτιμηθεί από το εξαιρετικό της αποτέλεσμα σε πληθώρα πια των ασθενών αυτού του ιατρείου.
Εξάλλου η πρόοδος σε λιγότερο επεμβατικές μεθόδους δίνει τη δυνατότητα αντιμετώπισης ασθενών με ορθοπαιδικά ζητήματα καθώς και με σχετικές ενδείξεις χειρουργικής αποκατάστασης.

Τέτοιες μέθοδοι είναι οι ενδαρθρικές εγχύσεις ώμου, γονάτων, ισχίων κλπ. με ενέσεις υαλουρονικού και χονδροϊτίνης, οι αυτόλογοι αυξητικοί παράγοντες (PRP), μέθοδος ξηράς βελόνης (dry needling) κ.α.
Η χειρουργική αντιμετώπιση των ασθενών μου πραγματοποιείται με απόλυτο σεβασμό στις χειρουργικές ενδείξεις σε μία από τις μεγαλύτερες κλινικές της Αττικής το Metropolitan Hospital. Η χειρουργική μου ομάδα αποτελείται από καταξιωμένους συναδέλφους του χώρου άρτιους επιστημονικά και κυρίως με χειρουργικό ήθος και καλύπτει το μεγαλύτερο εύρος της Ορθοπαιδικής γκάμας χειρουργείων. Έμφαση λόγω όγκου περιστατικών στις αθλητικές κακώσεις γόνατος, ποδοκνημικής και ώμου με αρθροσκοπική αποκατάσταση ρήξης του στροφικού πετάλου του ώμου, βλάβης Bankart, ακρωμιοπλαστική, Αρθροσκοπική αποκατάσταση ρήξης πρόσθιου και οπίσθιου χιαστού συνδέσμου του γόνατος, αρθροσκοπική συρραφή ρήξης μηνίσκου και μηνισκεκτομή καθώς και ολικές αρθροπλαστικές γόνατος, ισχίου και ώμου και επεμβάσεις μικροχειρουργικής και άκρας χειρός.

Τα σχέδια μου για το μέλλον είναι η συμβολή μου από τη θέση που βρίσκομαι στην επάνοδό μας σε έναν πιο φυσικό τρόπο ζωής στην επαναφορά της στάσης σώματος και την ασφαλή άθληση.
Ο απόλυτος στόχος παραμένει η ολιστική και εξατομικευμένη θεώρηση του ατόμου με δικαίωμα σε μία εμπνευσμένη και βελτιωμένη ποιοτικά καθημερινότητα.
Προβλήματα πάντα θα προκύπτουν αλλά είμαστε εδώ με διάθεση να τα αντιμετωπίσουμε μαζί.

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

σε καθε περιπτωση

Με πολύχρονη εμπειρία και καταξιώσεις, μια μεγάλη ομάδα εξωτερικών συνεργατών και σεβασμό στον ασθενή παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες δίνοντας προσωπική έμφαση σε κάθε περίπτωση. Έχουμε αναλάβει με επιτυχία εκατοντάδες διαφορετικές περιπτώσεις ασθενών και αθλητών.